Saturday, August 10, 2013

Salada de ovas de peixe - Roe salad

Codfish roe or sardine roe can be boiled, chopped and seasoned with parsley, garlic, olive oil and a dash of vinegar. It is usually served as an appetizer in portuguese cuisine.

Ovas de bacalhau ou de outro peixe podem ser cozidas, cortadas e temperadas com salsa, alho, azeite e um pouco de vinagre. É uma excelente entrada na cozinha portuguesa.
  • Ingredientes: 2 ovas de peixe, 6 dentes de alho, salsa, azeite e vinagre a gosto.
  • Coloque uma panela ao lume com água temperada com sal e deixe ferver.
  • Junte as ovas e deixe cozinhar entre 10 a 15 minutos.
  • Retire uma ova, corte e veja se está cozida.
  • Escoe a água e deixe as ovas arrefecerem. 
  • Cortar as ovas às rodelas.
  • Picar os alhos e a salsa e juntar às ovas.
  • Temperar com azeite e um pouco de vinagre.
Fish Eggs Roe Appetizer Salad
© Photographer and cook: Celia Ascenso | Agency: Dreamstime.com
  • Ingredients: 2 fish roe, 6 garlic teeth, parsley, olive oil and vinegar fitting your taste.
  • Put water in a pan with salt and make it boil.
  • Add the roe and let cook for 10 to 15 minutes.
  • Take a roe, shop it and check to see if it is cooked.
  • Take the water out and let it cool. 
  • Shop the roe in slices.
  • Mince the garlic and parsley and add to the roe.
  • Season with olive oil and a little vinegar.
Enjoy!

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